Friday, January 19, 2007

Pilah... Da BEST Town On EARTH



Welkam.. slamat datang ke blog Pilah den yang tak seberapo nih.... tujuan blog ni.. adalah. untuk mengumpulkan para warga Kualo Pilah yang berado di seluruh pelusuk dunio nih.. untuk berkongsi.. pandangan, idea, cerita2 silam.. kenangan manis.. apa-apa pun lah pasal pekan Kualo Pilah. Kalau ado gambar2 lamo dan baru di sekitar Kualo Pilah.. bolehlah share kat sini.
Semua pelawat adalah dialu-alukan... selamat membaco dan menulis...
Wassalam

405 comments:

1 – 200 of 405   Newer›   Newest»
Anonymous said...

Test

Anonymous said...

salam, namo den mamat. dulu beranank kek hospital pilah...dulu kek pokan tu la, ateh bukit sket, sekarang dah pindah pun spital tu. lamo den tak balik pilah. kampung kek kg tongah, sinanti. takdo sapo laie tingga sano, ado jin ngan pokok langsek yo...hehehehe. sekarang tingga kek semonyih....lobih kurang pilah yo loghat.

kak tih...hehe said...

eden pun oghang pilah yo.tapi suku sakat den sumo kek senanti dongan joseh.hehe..akak ipar den oghang klantan..hehe...dongan oghang pahang...sumo jauh2...tibo tibo yo plak abg ipar oghang dokek bona, joseh....ahahaha...kojap kojap dah balik sanun deh...hehehe....mintak mintak den sok jgn laa jauh atau dokek bona...ha ha ha ha ha

Anonymous said...

Assalamualaikum Mizan,

Den dah post tadi tapi tak keluar lak deh, tah mano poie eh tak?

Den sekampung merangkap sebayo dongan ekau. Memang kito tak berapo rapat, itu den tak nafikan.

Rhuwaidee Hj. Johan (NBV4677)
USJ 14, Subang Jaya, Selangor.

ibnu said...

Den rapat ngan kau.. kau yo yang tak rapat ngan den... hahahaha... posting kau tu ado..kau kono refresh baru dio kluar... timo kasih kerano sudi lawat blog den...

wassalam

Anonymous said...

Hehehehe timo kasih timo kasih. Dah bosar dah anak ekau yo :-)

Anonymous said...

Kirim salam kek orang rumah & puteri2 ekau yg cun melecun tu...

Kalau balik Boting, kirim salam kek omak abah ekau & semuo orang kampung.

Den masih balik jugak, tapi dah jarang. Sojak arwah omak den tak ado, den dah tak ado feel nak balik kg...Raso "kosong" :-(

Pornah sekali, dari USJ punyolah semangat nak balik Boting (tambahan pulak den nak melonjan NBV4677 tu), sekali dah keluar tol Somban, den buleh masuk PLUS balik ke USJ semulo. Osah tak senonoh botul kelakuan den :-(

NBV4677
USJ 14

Anonymous said...

wei pak long..
pak ee in the house..
den raso banggo ngan hasil kojo ko nih..
teringat den zaman2 dulu..time kocik2 nih..
mizan ni oerg sebolah rumah den.. kira sedaro lah..
lamo x jumpo..time den balik dia tak balik..time dia balik den lak tak balik..
edi pun ado kek sini ..baguslah..yg jauh kito rapatkan..
dia dok usj 14 ko? den dok kota kemuning..dah dokek dah tuh..
ado maso boleh jumpo ...

Anonymous said...

wei pak long..
pak ee in the house..
den raso banggo ngan hasil kojo ko nih..
teringat den zaman2 dulu..time kocik2 nih..
mizan ni oerg sebolah rumah den.. kira sedaro lah..
lamo x jumpo..time den balik dia tak balik..time dia balik den lak tak balik..
edi pun ado kek sini ..baguslah..yg jauh kito rapatkan..
dia dok usj 14 ko? den dok kota kemuning..dah dokek dah tuh..
ado maso boleh jumpo ...

ibnu said...

hahahah.. camtulah... baghulah kuek ukhuawah oghang boting nih.. manolah tau.. esok usha punyo usha.. ghupo-ghupo eh anak member/sedahgho.. tak ko kantoi... muahahahahah

wassalam

Anonymous said...

weh bang....ghayatttt eh...tak do kojo ko??heheheh..adik dh rekemen an dh blog kau nie kek kwn2 adik kek sini...bak sini upah eh...
tapi, animation ko slide show ko tak do ko kek blog kau nie??tapi degree komptr.....ahahahahahaaaa...kalau cam nie,abah pun ghoti buek...ahahahahahahahahahaaaaaa

ibnu said...

Ekaulah ghayattt... website bebudak sekolah ghondah yolah ... penuh ngan bondo bergorak-gorak.. berkolip-kolip... peh tu.. macam-macam bunyi pulak yang keluar.. nih blog orang dewaso yang berkaliberlah... memanglah statik yo.. ponuh dengan informasi yang bersifat ilmiah... dan berwawasan...muahahahah

Anonymous said...

KITO ORG LAMO BUEK LAH STYLE ORG LAMO KAN PAK LONG KAN..

HARIZAN BUDAK BOTING

Anonymous said...

ahahahaa...bukan org 'lamo',,tapi org dh 'berumur'...hehehe...

ibnu said...

hummangaiiiii... den ingat den mudo laiee... tapi bilo ekau koba macam tuh.. teraso diri ni dah tuo...

bangah / yus said...

assalamualaikum wbt...
my prens... ghamai gak kan geng2 kito bilo di sebulek'an kek sini... tak siyo siyo kojo abang den nih...
wei pak eii... kau nak kawin kan?... check kelendar klendar tunang kau tak?.. mano la tau lampu merah... hehehe..
edi.... cayalah... dapek gak kito cerito kek sini kan... bilo kau nak kawin?... teringat den zaman kito nak basika poie skolah...

Anonymous said...

assalamualaikum...

bangkudin in da house... first time nyo comment ni...
bagus2.... camtulah bebudak boting pandai lako.. sojuk poghut ibu mengandung kan kito... so kito berkumpul di sini walaupun jumpo bilo hari rayo jo.. so blog ni dapekla merapatkan laie sillaturahim sesamo kito...

p/s... kalu blk kg tu... main badminton kek ghumah mizan

Anonymous said...

orait..sewo court sejam murah yo...sobab kito sumo sekampung kiro cincai laa limo inggit sejam....ahahahaa..
kayo!!pak cik kayo!!!

Anonymous said...

hahaahha...
gilor ar..dah ghamai dah kek sini..
bangkudin pun ado..bilo sobut pasal main badminton tuh senyum sorang2 den..
kalau tak salah bilo main kek dopan umah pak long tuh (skang kawasan tuh dah takleh main..rumah dan renovate) asik2 den yo yang monang...
setakat pak long, pang ngah ngan bangkudin tuh den kalah an stright set yo..muahahaha...(jgn marah)

insyaallah..den nikah 2hb6 nih..kek perlis...
jemput la dtg..

HARIZAN BUDAK BOTING

Anonymous said...

hahaahha...
gilor ar..dah ghamai dah kek sini..
bangkudin pun ado..bilo sobut pasal main badminton tuh senyum sorang2 den..
kalau tak salah bilo main kek dopan umah pak long tuh (skang kawasan tuh dah takleh main..rumah dan renovate) asik2 den yo yang monang...
setakat pak long, pang ngah ngan bangkudin tuh den kalah an stright set yo..muahahaha...(jgn marah)

insyaallah..den nikah 2hb6 nih..kek perlis...
jemput la dtg..

HARIZAN BUDAK BOTING

Anonymous said...

assalamualaikum...

ha..ha..ha.. nampak bona dah lamo pak ee x balik kg... court siap ado spotlight ma... main tongah malam pun x do hal...

ibnu said...

ptuihhhh... bilo maso pulak den kalah stret set ni... itu maso ekau ngan abob lawan kedek ngan kopit... den dulu partner ngan bang kudin.. podium tuuuuuh... laluan mudah ke final ... lawan anan ngan amri... hahahahah.. jngan marahh haaaa...

Anonymous said...

botul tu mizan.... den partner kau yang champion dulu tu...bgkudin... ahaks.. zaman tu memang bestlah..

Anonymous said...

Den tumpang lalu yo...Nak menyampuk tapi tak do topik.

NBV4677

Anonymous said...

kalau tak nak cayo lopeh ni kita balik boteng kita lwn balik..
kita tgk sapo yg champion..
den ajak anan, amri, kedek, kenna, kopit, amir semua sekali turun..
hahaha..

harizan boting

pakngah said...

hek eleee... den pun pun tak terimo stekmen kalah strait set tuh... heheheh itu kau lawan ngan alan godung... buleh la... den partner ngan Inspekter Sham pun mencungap kau nak habih an tigo set hehehehe...

wei pak ee... court den dah buek balik dah lopeh ghayo cino aritu... ikut ukuran internesyenel.. hehehe ntah kau sanggup berdopan ko tak den tunggu yo la yo... sekarang nih den dah tukar partner dan... den partner ngan anak den... hahahahaha... copek balik weii... kito sparinggggg...

ibnu said...

Den nak balik klantan hujung minggu nih.. ingat nak kono tungkek ali ngan inspekter sham kek kota bharu... den saun dio dah... ado sesapo nak kim salam kek dio ko... den nak setelkan saman den ngan dioa nih... manolah tau bulih dapek hargo sedagho.... muahahahahah

Anonymous said...

ok..kirim salah kek inspector sahab tuh..
poson kek dio jgn lupo balik time den nikah..suruh dia escort den ngan honda 750 eh tuh..siap ngan tembakan meriam sekali..(senapang patah atuk den ngan abah dia x main)
pak ngan den pun x sabar nak sparing ngan ekau..tapi make sure lantai eh sama ngan lantai kek stadium badminton cheras..(kapet hijau tuh) tanah2 tak main..takdo kelas..
tapi mano yg lain2 nih? asik kito yo yg masuk blog nih...
edi mano? sonyap yo.. sonang2 kito buleh balik kampung samo2...

harizan boting

Anonymous said...

asalamualaikum...

minggu ni kalu brani turun court la.. kito lawan mati-matian...



bangkudin.. NBB2983 Kancil Turbo 2.0

Anonymous said...

Hehehe woi Harizan, den ado ni ha sentiaso memantau pergerakan korang. Rancak korang burak pasal badminton yooo :-)...

Edi NBV4677

Anonymous said...

ni kes dondam tak sesudah, edi..


NBB2983..

Anonymous said...

Wah, den yang tumpang baco ni pun naik ngori nengok eh. Hehehehehehe...

Edi NBV4677

Anonymous said...

hahaha... sajo yo bikin gempak.. sobona eh x do apopo...

Anonymous said...

Bangkudin surfing kek opis ko?...Agak2 kek boting ado signal wireless Celcom tak?, kok ado nak bawak sekali notebook. Den cadang nak balik kg minggu ni. (Sori off topic kojap :-)..jgn marah yo kengkawan sumo...

Edi NBV4677

ibnu said...

kalau tak silap den ado signal.. tapi kau kono bawak notebook kau tuh duk bawah pokok ghambai kek baghoh ghumah aurr tu... hahahahah ... kek situ wifi broadband couverage full bar tuhh.... hahahah.. jangan cayo plak.. den lawak yo ni... muahahaha.. kang kau buek boto2.. den pulak yang ghaso bersalah nanti... hehehehehe

Anonymous said...

Hehehehe macam mano ekau buleh tau pokok ghambai tu yo...ni yg den konpius jap. Kek situ dah jadi utan simpan dah, somak gilo.
Bukan apo, paham2 yo la lokasi ghumah den camno kan, bukan macam ghumah korang :-(

Edi NBV4677

Anonymous said...

bawak yo.. signal celcom 1 bar, maxis 1 bar, digi 2 bar... tp.. line 06 ponuh bar.. ahaks..


NBB2983

Anonymous said...

Hehehe mulo2 den heran gak tengok ayat "line 06 ponuh bar" tu...kuikuikui...

Den kono lotak hp elok2 kek sofa ruang tamu baru dapek signal 1-2 bar.

Kalau tak ujan den bawak la, almaklumlah den naik motor yo.

Adi NBV4677

Anonymous said...

POLICIA CANTORA

WOI SEPUPU DEN PAK Eee.. PAK LONG ADO NGAN DEN ,MCM 2 KAU SEPUPU NK KEK DEN BUEK YO ,NK ESCORT LAH ,NK TEMBAK NGAN MERIAM LAH ..MERIAM KEK RUMH KAU TU NK BUEK APO ..KAU SURUN ABOB CARI BULOH KEK BORANG TU ..PASANG KEK DOPAN RUMH ..ESCORT DEN ARAHAN SJN LINGAM BUEK ESOK YO......

Anonymous said...

a.kum ,wat ghapo ? ... saudaro -saudaro den kek mano-mano yo berado :bangkudin,pae,pakngah ,paklong and edee boting ,demo cito pasal badminton ngan main reket sokmo...cito kocik-kocik dululah ,sekarang ni masing -masing dah tuooo koreh..bawak-bawaklah beribadat ..ceh wah macam alim bonar den ni..den pun nak join yo kalau ado bukak padang kek ghumah paklong mican tu...tp den dok jauh lah asyik nak selosaian masalah orang yo...poning-poning kepalo den ....posan kek anak anak kau orang jgn jadi policia cantora mcm den ni yo .....nasihat .

bangcik /policia cantora ..

Anonymous said...

demo lo ni doh tak supo mulo....

pahngah said...

woit inspekter..

u tok klate nok bek la.. u leng frong yor gewe koh? hehehe.. weng yu wang to kang hiye tu kalahke demo demo nih... hehehehe asik2 pokngohmu ni ya kaloh... nok wak gano may stamak aredi big... hehehhe very hak to reteng semeh.. eheheheh...

Anonymous said...

ni blog pilah ko,, ko blog klate? kang marah lak paklong tu..

Anonymous said...

wargh...sepupu sepapat den( bang chik) inspector polis ado kek sini lah..
muahahaha..suko hati den..setidak2 eh dapek la merapatan lagi..
den tak kiro den nak meriam ngan escort gak..ko kono carik an gak..
dah la perlis nnt ekau tak ado..sibuk kojo yo..
pasal badminton plak..arituh den punyolah tunggu kek tepi court nak rentap ngan semua..tapi haram jadah sorang pun takdo..
tuan rumah pak long ngan pak ngah pun takdo..apotah laie bang kudin..nampak bonar kocut nak lawan ngan den..(muahahahaha)
last2 den boring den poie kota baru main tembak2 ngan bang cik..
lawan gempak..

harizan budah boting

Anonymous said...

wei.. harizan.. jgn nk klentong... sabtu & ahad den ngan pakngah kau berentap... tunggu kau.. batang idung pun x nampak.... x baik nk tipu org kampung...

rumah kau tutup yo.. omak & abah kau pun x do.. dongar poi kl ado kenduri betunang kau... ahaks.. x jomput pun org kampung...

sobona eh.. kau yg takut nk chalen kito org.... hihihihih...(jgn mare)

NBB 2983 4eva...

pakngah said...

ish... takpo takpo bangkudin... bangah paham bona org yg dah dokek time nak kawin nih... dio lain macam sikit... asik nengok klendar yo... hehehe manolah dio berani berdopan dgn kito... kito smesh yo bukan main tajam laie... manolah tau kot terkono lak kek situ... hehehehe lambek gak nak elok eh.... hehehehhehe...
amacam paeee... jgn la takut... nanti den smesh la kek tompek lain... den tak attack kek situ doh... hehehhehe....

ibnu said...

Woii kengkawan...matanglah sikit... muahahahah.. umur dah cocah 30 an... heheheheh..tapi penghangai macam budak sekolah tms..hahahah jangan marah yo.. sajo yo nih.. den baghu balik minam ngan bancik kek dopan usm... sian dio... nak makan pun tak selegho... den suruh tangkap sorang awek kelate buek toman.. dio pi tangkap mat rempit... kan dah boring.. muhahahah..

Wassalam

ibnu said...

Assalamualaikum semuo geng2...

Dengan ini den merasmikan ruangan chatting den yang ado kek sebolah kiri bawah sekali blog den ni... jangan malu..jangan sogan... silolah bersembang dan berbughak... semuo chatters adolah dialu-alukan.. cumo taip nickname.. email..dan message... itu sahajo.. nak create avatar pun bulih...
Harap Maklum...

wassalam

Anonymous said...

alamak..kantoi la pulak...
sori la kengkawan..mmg mak abah den datang s alam minggu lopeh..
cilako ko edy..ko pocah lubang den..
hehehe..
tapi takpo lain kali nak rentap den pakai la pad tuk cover tompek tuh..
sure kalau korang smash takdo apo2..
nak pakai lamo tu beb..ekekekeke..

harizan boting

Anonymous said...

Asalamualaikummmm, hai sesedaro den org boting, rancak boto kau org beburak yo. Buleh den campur tangan sikit tak? Sajo yo nak huru-haro an laie keadaan.Utk pengetahuan kau orang, den ni sebayo dgn kudin tu. sepupu kek harizan budak boting tu, mizan tu uncle den, inspektor sham tu adik den...seronok plak maco eh cerito kau org ni, den raso kalau nak lobih meriah laie,cubo ajak org tetua kg kito tu bercating nie plak..

ibnu said...

Heheheheh.. my son in law.... macam konal yo brader nih... how r u bro... join chat la bro... anyway.. welkam to Pilah... hahahahah

Anonymous said...

ajoi ko tu?...

Anonymous said...

ajoi ko tu?...

Anonymous said...

iee yoo, ajoi lah ni. hello uncle,lamo uncle menyepi dlm hotmail.Wa tggu gak gambar yg uncle janjikan tu, tapi tak kunjung tibo. asik-asik dari harizan budak boting tu yo.Kesan eh cinto dah beralih arah.Im fine. How about u uncle.I hope u ar fine too. Lu memang bagus la uncle buek ruangan macam ni. Setidak-tidak eh dapek jugak menghilankan raso bosan maso bekojo ni.Dan dapek jugak wa menjalinkan hubungan sulit balik dengan kawan gua yg telah lamo tepisah macam kudin tu.... nti wa sambung. ari ni sibuk skit lah. tadi sajo yo nak testing. 123... testing ... 123... testing...

Anonymous said...

hahahahaha..my kezen pun ado kek sini..
tapi yolah..apo nak buek..cinto dah beralih arah..
tak jadi den ngan cucu aurr tuh..
ingat balik rayo sonang tapi dapek la yang balik rayo susah eh..
nak buek apo..awak ni pengamang orang eh...

harizan boting

ibnu said...

penggamang tuh maso mulo-mulo yo.. dah dapek sok.. penggoli pun ado.. pantang tersontuh pun ado.. kah kah kah.. sori lah my son in law.. wa sekarang dah kurang sikitlah aktiviti tak bermoral tuh... wa sekarang dah join Belio 4 B... muahahah

Anonymous said...

cheh..baik ko join rakancop
suka skit bang cik dah ada kaum..

harizan boting

pakngah said...

pehh... anak sedaro den sorang laie pun dah dtg dah... cucu2 den sihat ko joi junior 1 & 2 hhehehhe..

Anonymous said...

allooooo my uncle ngah. Uncle pun ado, ingatkan uncle long yo yg masih aktif. How ar u getting on. I hope u ar fine too. Wa dah ado junior 2 org, uncle long ado 2, lu ado 1, tingga my pren corner Mr.Udin dgn cousin wa tu yo yg tak ado tompek mengadu laie. ha.ha. ha.. Asik ke longkang yo. Apo ko jadah nyo sedaro. Mak bapak dok asik mengangoo yo.Wa dapek tau uncle ngah dah bepatah arang, bekorek rotan. Tak duduk kg laie yo.. Aduhai kesian nengok kg halaman kito yg tingga org tetuo yo kan. Yg memudo habih keluar dari kg. Sok lelamo kg halaman kito kok ponuh dek Indon yo Uncle. Uncle Long, apo dah jadi dgn ruang comment ni? Habih merapu dek sedaro maro awak yo ni....Apo ko jadah nyo ni sedaro..

ibnu said...

Hahahah.. nak buek camano my son in law... nak maghah sedagho.. tak maghah pun sedagho.. muahahahah.. tapi elok yo tu.. meghiah sikit blog den niha.. tapi yang bab longkang tu yang den nak tambah sikit.. patutla longkang kek baghuh tu tersumbek.. ghupo2 eh angkagho dio.. hahahahah...
Bab indon pulak.. den memang tak ghoma ngan indon nih.. taun lopeh ko agak eh.. den pun tak ingat.. bilo den balik kampung.. den tengok ado indon kek banghuh tuh.. tapi sekarang dah takdo agak eh kan..

Anonymous said...

sabar ajoi... den tongah mencari ni... tak jumpo-jumpo... my pren kau doakanlah den jumpo an tompek pengadu... sodih.. sob..sob..sob..


kudin NBB2983

ibnu said...

Lek ah bang kudin.. manolah tau.. tetibo sok sampai kad jemputan Walimatururus.. antaro bang Kudin ngan Maya Karin.. hahhh..terngango orang kampung... buntang mato Kodok.. hahahah

Anonymous said...

yo tak yo... kodok tu nak tunggu Erra ko?... buleh gak.. erra tongah kosong tu.. dio pun sesamo artis kan...ahaks..

KURT KUDIN

ibnu said...

Den ghaso dio tunggu Ella.. hahaha.. bolum sampai soghu agak eh.. biasolah dunio artis nih.. kalau dah nikah nanti .. susah peminat nak berdamping..gossip laie... kan..kan... hehehe.. jangan marah haa kodok.. sekadar gurauan menunggu waktu balik.. nak sambung pertarungan ping pong balik.. tadi ado member yg tak pueh ati.. nak ajak repeat.. wa takde hal.. bawak datanglah.. muahahah

pakngah TTJ said...

kodok tongah sodih tu... keto eh eksiden kek bukit putuih ari tu.. den jumpo maso poie kojo... dio dah poie balai buek report dah maso tuh.. tingga keto eh dah kemek sebolah... henset eh berterabo... den suruh bengkel kek Taman Tasik Jaya tarik keto eh... risau gak tuh... takdo sedaro maso tu... call duin dio kek rompin... jang jena ado kojo kek nilai... kopit dah setel an ghaso eh la... sobab den poie kojo lopeh amik kontek bengkel tuh...

pakngah TTJ said...

mr ajoi... ese dah boli ghumah kek Taman Tuanku Jaafar, Sg Gadut Seroban... biaso la.. dah berkeluargo... konola hidup sendiri... risau memang la risau tingga an omak ngan abah kek ghumah tu... nasib baik yusri ado... ado gak geng omak maso abah den kojo malam...
mr ajoi... atan wan situn dah jadi arwan dah tau lum?..

Anonymous said...

allo my pren kudin, den raso bab kodok kawin dgn ella tu den setuju sobab koreh samo koreh. sok bilo dio org nak nikah sok masuk an dlm periuk bosa,robush dulu, lopeh tu baru nikah an.Bagi lombut dulu. Kau jgn den buek sampai cam tu sok din yo.. ha..ha..ha.. (gurau yo din. jgn marah, klau tak buleh gurau poie duduk dlm surau)

Anonymous said...

allo uncle ngah, maso kenduri arwah Atan somah hari tu den ado kek kampong...

Anonymous said...

hahahaha.. aiman x kesah.... ajoi.. tu lah tu.. tongah duk cari ni... ramai bona.. rambang mato dek eh...


kudin

Anonymous said...

allo my f***ing cousin..Harry budak Boting. How ar u?? Lu tak cerito samo gua ko? Wa raso klau lu dah boring hantar gambar dlm gua punyo hotmail, cubo lu hantar kek ruangan ni pulak. Buleh gak kito kongsi sesamo tengok.Klau tak tau camano nak masukan cubo tanyo pak long mican..ha..ha..ha.. (gurau yo, jgn kau buek pulak, sok kok lingkup pak long punyo ruangan ni sok. klau tak buleh gurau poie duduk dlm surau macam my pren kudin ......)

ibnu said...

alloo.. my son in laww.. join lah chat room.. bulih burak panjang2 ... muahahaha

Anonymous said...

umah aii,, bab longkang tersumbek tuh bukan den punya kojo lah..
dah memang sistem pangaliran eh tak boto..
montang2 lah darah den tongan manis..
my kezen.. dtg la s alam..pekono sup kek sini..asik2 gua je nak kesana..jauh tuh..
munyak mahal skang nih..
pak long plak..bilo nak buek open house...den mmg lamo nak dtg area tasik puteri tuh..
bang kudin plakj..bilo kito nak rentap badminton..den pakai tangan kiri yo..+ kaki den terikat...
itu pun dehn boleh monang stright set lagi..
(rexy mainaky tuh anak didik den tuh)

harizan boting

pakngah ttj said...

rexy mainaky tu sapo? hehehhee den tak tau laie la den ado ko tak kek boting minggu nih.. sobab den nak siap an cat ghumah... aritu den poie tak setel laie... pintu lum cat... ntahlah... nanti den pikir dulu... den pun dah lamo tak berentap nih.. asik kojo yo..

uncle ngah said...

assalamualaikum wbt...
pak eee.. kalau kau ado email semuo sedaro maro kito buleh bagi den tak?... list an la kek sini... cth eh.. bancik, aboi, banjoi, cuman, fairus, dll... buleh gak den mengoward'an email email bersipat ilmiah, semi-ilmiah, fully-ilmiah, non-ilmiah(takberfaedah)... hehehhee
kalau ado kau bagitau la yoo...

Anonymous said...

den ado fairus ngan joi yo..
(fairus) kluk81@yahoo.com
(bang joi) zul_3578@hotmail.com

jangan lupa email kek den gak harizan1978@yahoo.com

harizan boting

Anonymous said...

allo my pren udin, kau tak ado email add ko? no.talipon ko? Buleh kito sembang pjang...

Ajoi.

Anonymous said...

allo cousin s.alam... lu janji ngan gua nak pekono sup blakang masjid setapak dulu, apo ni? Lu pusing-2 cerito lak. mana buleh cam ni. Tak kan tak berani kot!!Klau pasal minyak lu punyo alasan, tak masuk akal la beb.. moto kan ado. tak pun pakai kereto yang pakai wap air tu.... tak yah boli petrol. habih air kek KL yo beronti kek sungai klang tu isik air. Jgn lupo Ajak uncle man skali..
Lu turun lah sini dulu, nti wa turun lak kek sinun..
uncle mican, uncle ngah, my pren kudin klau nak join meh lah skali.
uncle mican... maleh lah gua nulih dlm uncle punyo ruang sembang. macam kelam-kabut yo nampak eh.

Anonymous said...

Utk pengetahuan semuo, my cousin,unclemlong, uncle ngah,my pren kudin dan sesepo yg baco ruang ni, sup kek belakang masjid setapak tu klau skali raso, teringat sampai ketuo. ntah apo dibubuh eh dlm kuah eh tu agak eh. raso den air sependar koling tu gak eh lah. lopeh tu ado popia eh. peh!! samo yo. kok dah makan raso macam stim semacam yo...(apo ni uncle long, cerito pilah dah betukar ke sup setapak lak ni)... hancur. Tu lah bonar an laie org-org yg punyo menteliti yg tinggi laie masuk ruangan ni..

ibnu said...

cerito pasal sup nih den teringat kek bancik... haritu.. den minam ngan dio kek kota baru... dio promote sup bolut kek den.. dio koba dio dah ketagih sup bolut.. besst gilo arr.. peh tu dio ajak den try skali.. den kobaan.. kau kim salam yolah kek tokei kodai tu.. lain taun den try... heheheh... dio dah stim sup bolut pulak sekarang.. masakkkk... heheheh

Anonymous said...

DEAR AJOI... NO TEPON DEN 0193592983/0123386467 EMAIL : ZAIHIRUDEAN@YAHOO.COM

kepada yang berminat... sila hubungi...

KUDIN

uncle ngah said...

sapo nak tengok cito siri... den ado
LOST Season 1(full),2(full),3(1-11) Prison Break Season 2(1-18), Smallville Season 6(1-16), KyleXY(full), Heroes(Full), Surface(Full)....

Anonymous said...

wat ghapo..waa dh makin ramai saudaro den dalam ni .abg den kek setapak pun ado.den dh lamo x jpo saudaho ..pasal main reket tu .pakngah porot dh boroy buleh laiko main ? esok nikah pae bulan 6 sok buleh kito sparing ,kito-kito yo ,tp nk ajak perantin yg skrg darah tgh manih tu sparing ,x dapek do ge eh..dio sibuk nk buek kojo dio yo.almaklumlah .haa.tungguuuuuuu.

..policia tropik..

Anonymous said...

wat ghapo..waa dh makin ramai saudaro den dalam ni .abg den kek setapak pun ado.den dh lamo x jpo saudaho ..pasal main reket tu .pakngah porot dh boroy buleh laiko main ? esok nikah pae bulan 6 sok buleh kito sparing ,kito-kito yo ,tp nk ajak perantin yg skrg darah tgh manih tu sparing ,x dapek do ge eh..dio sibuk nk buek kojo dio yo.almaklumlah .haa.tungguuuuuuu.

..policia tropik..

Anonymous said...

udin.. klau kau nak ajak harizan budak boting tu berentap badminton, kau ajak dio seminggu selopeh dio nikah sok. den raso dah gerenti kau monang. sobab lutut eh copek layuh, kau bagi kiri kanan, limo minit telungkup lah deh. Pasal pelincir kek lutut eh tu dah banyak tumpah kek perlis....
...joi...

Anonymous said...

kiro den mantap lai.. minyak pelincir tip top...


kudin

uncle said...

minyak pelincir kalau abih buleh refill la... hehehehe ado macam2 caro nak refill minyak pelincir nih...

uncle said...

Pak EE... kau balik minggu ni tak?... den tau la kau sibuk buek bungo tolo.. balik la kampung... poie berurut... hehehhe

Anonymous said...

kok nak berurut kek sarip abah icam ... SUPERPOWER...

Anonymous said...

hahahaha..masak den asik2 kono tembak yo..
bang joi.. nnt gua dtg sana tapi lu kena blanja sup ekor ngan popia 2 pinggan..keto wira tu gua baru antar bengkel, modifiet enjin biar boleh masuk air takyah pakai minyak dah..tapi pomen tu ckp 5 tahun lagi baru siap..so tunggu yo lah..

bang cik.. ekau tapau an den sup bolut sebelango, kalau buleh seminggu sebelum den kawen.. almaklumlah den nak kuatan shawat den ni..biar gagah di ranjang dan gagah di gelanggang badminton nnt..kita tgk lutut sapo yg longgar sok..

eden tak balik minggu ni la pak ngah.. sibuk skit..
sibuk berurut....hahahahaahahha

pak ee...

uncle ngah said...

ni yg menyampah den nih... aritu bukan main handa laie bunyik eh... den tau la kau pengamang org eh...
Tuan Sham... den tak nak sup bolut doh... goli... kau bawak an den sup korgheh... hehehhee

Anonymous said...

sepupu sepapat den ,ekau nk sup bolut nanti den buek ,kek cni bolut eh tak godang ,kek boting tu godang -godang ngan panjang mesti power,tp nk best lai kau gobuih tungkek ali yang den tanam blkg ghumah tu tp jgn gobuih tungkek rotan yang jual kek bazar pilah tu ..huru haro jd eh ..kok berkipeh mlm tu sok ....buek pak saudaro den pakngah sop etong dan sop koreh... pencipto rosopi eh dh meninggal dunio ...si arwah azul ..al-fatihah ..kono suruh karim masak lah ..baru buleh ..

polis tropik .

Anonymous said...

wat ghapo ,den lupo mlm ni pak saudagho den paklong mican blik kelate ,den nk ajak dio mkn sop bolut ,nk tau dio dh lamo dok kelate ni x ponah mkn sop bolut...haaa.den nk ajak dio mkn ado berani ..sesiapo yang berani dtg lah cni tambah pulak air halio madu campur tolur puyoh ..utk perantin lamo ko baru ko sesuailah ..kono mlm mesti berkipeh punyo .pak saudagho den sorang nilah selalu dtg melawat den kek cni ..buek saudagho den yang jauh kalau nk dtg cni bagitau lah ..ok den ado kojo nk operasi mat/dajal/katak /kodok rempit pulak mlm ni...yg hidup menyusahan org ...
polis tropik

pokngoh... said...

wah tuan... hari hari operasi.. takdo yg kau bawak balik ghumah koh?... omak kau dah risau dah tuh... ishh dapek nantu klandan ko gek eh... ehhehe ni mesti ado apo2 agenda tersembunyik nih... selalu bona kono sup bolut nih... siap campur tungkek ngan halio laie... kau dah tambah komitmen ko shahab?....

pokngoh.. said...

anak sedaro den dah jadik tuan sahab inspekter pulis... hehehe buleh la den kautim an saman den yg dah jadi koleksi album tuh... hehehhee gano tue?... buleh ko nok bereh blako same2 hok tokde nok baya tuh?... susoh pokngoh nok baya... pitih guno isik minyok gi kijo... hehehehe

yus said...

mano en edi hah? NBV4677 nih... lamo tak donga cerito... si aboi ngan saril apo buek eh skrg?.. dah beranak pinak koh?...

Anonymous said...

Hehehehe...
Den ado ni ha, sentiaso memantau perbincangan korang sumo cumo den tak do point nak nyampuk.

Aboi dah kawin anak duo, menotap kek Pancur. Dah lamo den tak jumpo dio.

Saril...Dalam proses treatment (Accident jatuh motor bulan November 06), sekarang ado kek rumah adik eh kek Bangi.<---Solo laie...Samo macam den.

Edi
NBV4677

yuhh said...

edi.. kau dah donga cerito lum?.. anak wan anjo.. MakNgah Enab den la... yg tingga kek alai parit tinggi tu... tongah nazak skrg nih... ado kek spita pilah... adik2 beradik eh dr singapore & johor somo eh dah balik dah... kau kona kan?... dio tongah tonat skrg nih... aritu stroke... sampai skrg lum soda laie...

Anonymous said...

pak saudaro atau waris den kek boting atau mano-mano sajo berado ,kalau ado cerito yang panas -panas atau yg x berapo sodap nk dongar tu tulih-tulih lah dalam tompek bebughak ni ...dapek yo kito dongar samo-samo...tapi x berapo sodap utang cat ghumah tak bayar lai mcm mano no pakngah eh ...jago maktih nk balik tu ....mano lain -lain sonyap yo..oiiiiii.

polih tropik ..

Anonymous said...

Ishhh ekau niiii...Mano lak den tak konal...Den ado dongar dari Bro Acam a.k.a Uncle Sam Aziz :-) maso den balik minggu lopeh. Tapi tak berkesempatan poie spital sobab den balik kojap yo, sajo tengok abah den...

InsyaAllah minggu ni kalau tak do aral den balik kg, den akan poie ziarah Mak Ngah Enab tu.

Kalau ado sesapo poie spital, sampaikan salam den kek ahli keluargo eh...Lamo botul den tak jumpo dongan Hamzah :-(...

Edi NBV4677

yuhh said...

edi... aritu hamzah ado... dio nak jadik bapak dah tuh... kato eh bini eh ngandung... dio bagitau maso kek spita aritu... aritu somo adik beradik dio ado lako... den sompek jongok spita baru skali... payah la.. den balik kang waktu melawat dah abih...

uncle ngah said...

humang ngai... tuan inspekter dah sound den suruh bayar utang cat den kek makteh eh... alaaa tuan... den tak takut doh... makteh tu bukan buleh buek apo pun... dio check cap jari buleh la... check tapak kaki... check kosan tayar keto penyamun... hehehehe... kau bilo nak balik boting nih.... montang2 la dah jadi tuan bosa kek sanun... dah maleh kau nak balik yo... suruh la si sajen linggam antar an sampai simpang bukit sompit tuh... nanti tumpang la keto waran masuk dlm....

cosmopoint said...

harry boy ngan joi-san mano?... ish... asik ilang yo...
bangkudin... camno nih?... sabtu ngan ahad tak turun court pun... longoh ko lutut tuh... hehehehhe... yolaaa... pak andak poie mancing kek tengair barghuh... hehehehhee

Anonymous said...

Oooo...dah kawin rupo eh Hamzah yo...Ekau ado nombor HP eh tak?..

Edi NBV4677

yuhh said...

takdo la no dio... tanyo la ex-pulis kito... dio nikah taun lopeh... tu la kau... jarang balik... hehehe takdo feel la katokan....

Anonymous said...

Woit...den selalu balik la hehehehe. Tak cayo cubo tanyo cik Nasir, sobab den mesti transit kek situ tiap kali balik. Paling kurang duo kali seminggu den mesti menjojakkan kaki ke tanah tumpah darah den ni, cumo...Tak lamo. paling kuek pun setongah ari yo...Lopeh tu den terpakso melangkah pulang.

Err...ex-pulis tu sapo...Pilus teksi tu ko?...

Edi NBV4677

yuhh said...

iyo la.. sapo tu laie... dio kan abg ipar si hamzah tuh.. hehehe

Anonymous said...

Hehehehe, ari tu den ado buek namecard dio. Nanti den selongkar balik dalam hard disk den.

Hehehehehe...

Edi NBV4677

Anonymous said...

allo uncle long & uncle ngah ,ari nie anaknda sibuk sikit lah, tak dapek nak nulih pepanjang.Cam ni lah kojo jadi barua org putih, kan buleh dio nengok kito sonang sikit do. Ado yo yang tak boto eh. Sok den bakar sekolah ni sok baru dio org tau... Lain lah uncle-2 gua sekelian, kojo berprofail tinggi..
anaknda joi...

Anonymous said...

Adoii...server den punyo la pelahan ari ni....

Anonymous said...

Joram boting apo cito sekarang ni aaa....

Edi NBV4677

Anonymous said...

Sekadar cadangan...

Apo kato ruangan blog ni dimasukkan kato-kato aluan dari Tok Ketuo ko, Pak imam ko, sapo-sapo yo la orang tuo kek kg kito tu. Nak laie best masuk an gamba eh sekali. Kiro bagus la portal ni dapek menomukan budak2 boting di alam cyber. Wah, semuo eh colik IT yo...bagus bagus... :-)

Err, kalau tak sesuai harap delete post den ni yo...Jangan marah gurau2 yo sementaro nunggu waktu maghrib.

Edi NBV4677

Anonymous said...

wat ghapo ?to ancle ngah ,kawe kelik bule nam ,maso pak eee..nikah kot,kalau ado joki lah .dah lah ghayo poso den x balik ingat den nk balik ghayo sekalilah ..see you at kg my prent ..

bancik @pulis tropik

yuhh said...

hehehehe ketuo kampung baru payah la... ghumah eh jauh... hehehe bokeh ketuo kampung lak dokek tapi maleh la... kan anak eh ado sini... hehehhe bangkudin.... bagi la sikit kato kato maluan.. hehehhee pak imam ado... Jamali namo eh... tapi jauh la ghumah dio... hehehe...
Edi... Joram boting takdo cito best la... tapi kalau joram boting tu jadik macam lubuk tupah ntahlah... macam2 cito agak eh...

uncle said...

assalamualaikum tuan... slamat pagi tuan... heheheh selamat hari pulis semalasia... heheheh woit inspekter... takdo progrem ko hari pulis nih... manolah tau kot2 kau kono bawak keto kebal koh... tapi setau den la... pulis takdo keto kebal... pajero ado la... skali skalo balik la boting naik pajero... minyak klaim kek leman... hehehehehe

ayahanda ngah said...

anakanda joi... hehehe anakanda yg lain mano poie eh... kemokah gerangan . apo la anakando den nih... dah kojo ngan omputeh biasolah... gajo bosa... kojo berprofail london la kato an... cuti gud friday yo... dapek tak makwo omputeh yg anakando koba an aritu hehehe... alaaa... yg 36 24 36 tu la.. alaaa yg 5'9" tu la... ish... heehee...

Anonymous said...

ayahnda ngah (3 Line @Pekida), mak wo org putih apo berak eh, kok muko tu tak ado mix sesikit lah macam anak cucu karim yg akan bakal keluar nti, ronti an lah dio org nak mandang kito ni, kok kail tu panjang sejonka, jgn nak nak cecubo lah terowong smart kek lapangan terobang Sg. Bosi yg bolum buleh lalu tu laie...
Tapi kan ayahnda, ado yo seseko yg gata eh tu, tapi anaknda maleh lah kan ....
...anaknda joi...

uncleanda said...

hehehee... kalau dah gata tu takkan ado maleh eh doh... hehehe takyah koba an pun den dah dapek agak dah.. muahahaaa.. tapi yolah kan anakando kan... samo la macam uncleando ni haa... kek sini pun kolej yo namo eh... dah macam akademi fantasia dah bebudak eh... senteng senteng lako... hehe... nasib baikla iman ayahando ni toba... untung untiengah eh...

Anonymous said...

bawak bawak mengucap ngah...

kudin

Anonymous said...

sory sedaro semua.. den bzz skit nih..
berurut..(maklumlah org tgfh darah manih)
nnt den msg balik...

pak ee..

Anonymous said...

Ekau ni tak habih2 urut yo Pak ee...Hehehehehe...

Edi

bongahhh said...

pak... bolum nikah laie dah asik berurut yoo... ko dah ado part yg longgar eh... hehehhe itu la... tak bersenam... bawak la eksersais... heheheheh...

ibnu said...

woi sedagho.. barang kalau dah tak bleh pakai,... kau urut sampai longkeh pun tak bleh yo.. muahahah .. jgn marah ha...

ibnu said...

kau cubo lah berurut kek wan pindit ko.. kek kampuik ko.. hahaha.. tak pun kek esah jame' parit tinggi.. manolah tau dio bulih naik kan peranakkan kau yg jatuh maso main badminton yg kalah tuh.. hahahah.. kalau nak urut pocah cincin ... kodai gunting sugu bulih buek.. muahahah

Anonymous said...

woie..ko igt "anu" den dah kondur ko? tolong sikit yo..still steady lagi...
kalau ko tak cayo cubo tonggeng tgk..ado berani..? haha..baru ko tau ..
kojo den ni start tongan bulan sampai ke hujung bulan sibuk sikit..
asik nak mengiro kontena kojo den..kayo tak kayo do..kayap laie adolah..apo nak buek..dah joki byk tuh..terima yo lah..bersyukur yo lah..

pak ee..

uncle said...

humang ai... kiro kontena... cam sonang yo bunyi eh... wahhh rilek la kau yo... kiro tang jauh yo la camtu... mak ai sonang eh... ni kono blanjo den nih....

Anonymous said...

elok-elok lah bahaso tu skit, ni sampai nak menongeng-nongeng plak ni, apo ko jadah eh ni. malu kek org yo lah woi...

Anonymous said...

ntah eh....apo laa...

Anonymous said...

Wuii aaiii..ni kono lotak cap 18sx ni, tak sesuai untuk tatapan bebudak yg bolum sunat :-)

Edi NBV4677

uncle lu said...

alaa.. biaso la tu... org nak kawin.. macam2 la ado dlm kepalo eh tu... tak sengajo terlopeh tulih tuh... sensitip bona... sian pak ee tu... hehehehe org tu dah la darah manih... kang merajuk deh kang kok tak jadik lak deh kawin... sapo susah... pn asmah ngan en jamali gak yg susah... yolaaa.. mano tak eh... lombu dah cokau... tingga nak semolih yo laie... hehehehe pak eee... den dah backup kau nih... nanti blanjo yo.. prosperiti puldover.. hehehehhe

yuhh said...

edi... laptop kau power tak? kito buek eksperimen nak tak? tengok astro free... hehehehe laptop den tak cukup canggih la... laie pun macam2 yg kurang...

Anonymous said...

Ontah la, nak kato power tu tak la ghaso eh...Sikit lobih kurang la agak eh. Den nyo Acer 3620 yo. Hehehehe jangan la golak woi...

Den berminat dongan projek eksperimen ekau tu, tapi den risau laptop den tak buleh bawak lak, molotup kebabooom deh kang :-) Hehehehhe...

Edi

Anonymous said...

Pak ee,

Sonang2 meh la buek lawatan sambil belajar kek sini. Dah dokek bonar kedudukan geografi kito ni. Kepado sumo wargo Boting yang ado kek sini pun dialu-alukan. Silo-silo... :-)

Edi

Anonymous said...

wat ghapo ,edi NBV kalau raso lattop tu nk melotup ,elok boli baru yo atau mtak kek pensyarah cosmopoin tu ,dio kan byak lattop ..satu lai saudagho jangan tulih kelucahan melampau ..kang den repot kang ...tp bab pakngah eh yg byak peserta akedemi fantasia ,iman eh memang kono kuek ..jgn buek kojo kang kono tarik telingo kek makngah eh .ha haaa...jgn marah yo pakngah ..

yuhh said...

edi... acer kau tu professor eh apo? hehehehe pentium 4 ko.. pentium 5 ko.. pentium D ko.. pentium e?... ado TV out tak? USB brapo port?

uncle ngah said...

woit anonimos.. heheh kau takdo namo lain ko?... macam bunyi hipopotamos yu bunyik eh... tuka la namo tuh... baru la ensem... memang ghamai mambang2 kek cosmo nih... macam2 warno ado... tapi iman den toguh laie.... hehehehe... macam fazilah kamisah...

Anonymous said...

Hehehehe Anonymous,den tak do duit la nak boli baru. Yang ado sekarang ni pun kalau den guno lelamo mulo la berasap deh macam alat komunikasi Mission Impossible tu hehehehe...

Nanti den racun pensyarah Cosmo tu kot2 dio terbukak ati nak bori sebijik kek den. Hehehehehe :-)

Edi

Anonymous said...

allo my cousin harry.... dah jumpo pakngah conet lom? Nak suruh dio menonggeng....ha..ha..
Rilek la beb . Wa tau lah lu power. Jgn copek melonting. Wa marin maso nak nikah, macam-2 dlm kepalo, sampai maso naik moto nak poie kojo tu nak dilanggar eh lah kek kereto ..
Tapi wa nasihat an lu, maso darah tengah manih ni hati-hati lah naik moto yo..
Kudin mano poie eh ni. Sonyap yo. Ke Mokah ko deh. Ko sibuk melayan misi-2..
Din, keng kawan kito kek sekolah TMS marin sepo yg ado kau jumpo laie. Ko dah habih meninggal..
Kek KL ni, si Talib sedaro Pak Long Mican den tu selalu lah den jumpo. Pasal dio duduk Puchong. Dah kayo deh agak eh lah, siap bawak org gaji poie bejalan laie...
Den nongar kau dah moli gumah kek Juasseh yo? ok lah tu . Lopeh ni cari org gumah plak yo din.
Tapi nasihat den, kau kok bawak kereto tu pepelahan lah skit. Hari den selisih kek bukit sompit , umak aii.. macam pelosit laju eh....
..joi..

Anonymous said...

Humang aiii Yuhh banyak eh soalan ekau. Terkesima den kojap nyaris terpeleot jari den kek kibod ni haaa :-)

Den punyo Celeron-M yo,lubang USB tu ado tigo, TV out tu den tak pasti la pulak.

Den punyo cokia yo, cukuplah dongan keporluan den. Lainlah kau high taste hehehehe...

Edi

yuhh said...

edi... bukan high taste la... memang nak kono power sikit kok tak nanti takleh nak install program ngan download siaran langsung lak... hehehee

ibnu said...

hallo joii... boto kato kau tuh.. oghang kalau daghah manih ni mano bulih jalan jauh.. takat poie godung tu bulihlah.. hahahahah... dahshat budak daghah manih ni.. dah macam2 teknik dipikir eh.. yg menonggeng lah.. yang kiro kontenalah.. muahahahah... den paham bona tuh.. hahaha.. tapi jangan urut pakai minyak hijau... kang kok kono beghondam dalam fridge... hahahahah

Anonymous said...

Hehehe den paham tu..cumo den bolum berkemampuan laie, tongah kumpul modal ni hehehe.

Edi

Anonymous said...

Ajoi, ekau tanak burak dongan den ko?...(Pertanyaan untuk meraih simpati)...

Edi

yuhh said...

assalamualaikum semuo warikh2 den... ni ado santapan pagi utk semuo warikh2 den... http://www.youtube.com/watch?v=hQmxXS6XELU

uncle lu said...

anakanda joi, pak ee... apo kono eh skrg nih... sonyap yo... domam koh?.. anakonda joi ghoti main badminton tak?... ko ghoti main bedmainton yooo... bilo nak balik boting... buleh buek teknik apungan kek bukut putuih tu...

Anonymous said...

Edi.. den bkan tak nak beburak dgn kau, tapi den sogan skit lah. Pasal tak berapo ingat kau ni. Kau ni anak Pcik Johan yg kocik skali ko? Namo kau den tak tau... sory lah... maklumlah lopeh den lahir yo kek boting, den dah merantau kek tompek org. Lopeh ni kito beburak yo Edi...
Ayahnda Ngah&Long... Den raso Pak ee tongah betapo kek Koto Kemuning lah. Mengumpo tenago dan ilmu utk bertarong di medan ranjang lobih kurang duo bulan dari skarang...
...joi....

Anonymous said...

Lupo lak sikit laie ayahnda Ngah& Long.. Pasal badminton ni, anaknda bkan tak nak main, tapi masing-2 tak ado yag boto-boto berkaliber yg buleh mengalah kan anaknda ni...
Klau stakat ayahnda berduo ni yg porut dah boroi tu apo lah sangat. Colah gigi yo....he ..he.
..anaknda joi...

Anonymous said...

hahaha..
den dah kembali...baru balik dari guo ..sorba sorbi dah power dah nih..
cumo menunggu sup bolut bang chik nak tapau yo..yg lain2 semua tip top condition..
kok ado sapo2 yg raso batin eh tak power bona tuh calling2 lah den yo..
den ado ubek eh..cumo sediakan pengoreh eh yo..
bang joi..bilo nak makan sup? boleh bwk edy sekali..dah dokek dah tuh...
pak long mican pun bleh join..dia tgh masyuk skang nih..baru kutip utanh kek utara..kita suruh dia belanjo kaw2..

pak ee..

uncle said...

mano ado boroi laie anakando... dah amik majun malinag kapik natari nang sawo... hehehehe... kompih dah... macam amik ongap ghoman eh....

Anonymous said...

Joi, iyo den anak bujang bongsu pkcik Johan. Topat sekali tokoan ekau (Den gandokan wang ekau..Tahniah)...

Tak po, yang ponting kito ni sekapal botul tak?.

Pak ee ajak pekono sup tu dokek mano Joi?...

Edi

Anonymous said...

Berito terkini :

USJ ujan lobek di saat ni, nasib baik den dah sampai tompek kojo. Kok tidak, konpem kuyup !!!

"dah amik majun malinag kapik natari nang sawo..."...Kek mano nak dapek an tu?...macam menarik yo bunyi eh?

Edi

ibnu said...

muahahaha...anakondaku... kalau kail panjang sejongkal .. jangan lautan banjir kek TTDI hendak di dugo.. muahaha.. setakat badminton.. den dah ompek kali katam .. den sekarang tongah mendalami ilmu Nicol n devid... try lawan dinding pulak.. lawan oghang.. tak melawan... tapi pak eei.. lopeh bertapo tu.. jangan lawan dinding pulak.. dah naik berlumut dah dinding bilik air kek Komuning tu.. muahahah.. ghamai bakal doktor dan mentoghi yang tolah terkorban... muahahaha

Anonymous said...

"ghamai bakal doktor dan mentoghi yang tolah terkorban..."...

Memulo den tak perasan apo maksud ayat tu. Bilo den tune kepalo otak den baru den paham hehehehehe macam2 la korang ni.

Hehehehe dongar tu Pak ee, jangan sio-siokan membazir tak tontu halo. Moga2 corah maso dopan & di hari tuo ekau sok...Amin :-)

Edi

Anonymous said...

Bangah,

Lawak la bideo Gitu-Gitu Apek :-)...

Edi

yuhh said...

ni ado lagu yg syok didongar... cubo2 la bukak yo... http://www.youtube.com/watch?v=_pw1TiuriJE

Anonymous said...

Den dah tengok Adik Wani, Best :-) Dikir barat moden :-)

Edi

Anonymous said...

Kepado kawan2 sumo (Paklong, Pakngah, Ajoi,Bancik,Pak ee, Bangkudin)...kok ado yg den tak sobut tu den mintak maaf yooo...Den nak bagitau, den harap korang timo berito ni dongan ati yg tabah, kuek an semangat, yakinilah bahawo langit tak selalu corah, kono redho dongan Qada' & Qada,...

Den nak umumkan yang den terpakso meninggalkan kawan2 sumo, den terpakso melangkah keluar dari pilahbest sobab...sobab...sobab...

Ari ni den kojo setongah ari 11pg - 6 ptg, &
...

...JUMAAT & SABTU DEN OFFDAY !!!

Kahkahkahkahkah...Sori la yo, jangan marah sumo. Jangan banned den yo. Sajo yo buek gimik sikit ala2 AF5 kahkahkahkah :-)

Kok ado joki den akan ke udaro semulo ari ahad ni, InsyaAllah.

*Den ghaso nak balik kg kalau cuaco mengizinkan*

Edi

ibnu said...

apa baraannggla budak edi ni... muahahah

Anonymous said...

pak long... bilo nak belanjo den ngan ajoi mkn sup kek belakang masjid setapak tuh..
kek area tompek bang joi selalu makan..
kato eh berapi boto...
ko duit dah byk asik kutip utang yo..
sedokah la kek kita org nih ha..

pak ee..

yuhh said...

wei edi...
ari ahad mano la kitoorg nih kojo... kau ceting sensorang yo... kalau den nak dail up kek ghumah pun buang maso yo... lombab nak moyang.... den balik TTJ minggu nih.... hehehehehehehehe

kaparinyo said...

joi...
timo kacih la ingatkan den.. den bawak keto mmang laju.. apo tak eehh, keto den tu power bona baru tokan minyak dah poi 140 km sejam dlm maso 5 saat... nk buek camno...

kepado sesiapo yang nak menyewo rumah den kek joseh bulehla contact den (especially org yg duk kek kelumpo...)murah yo.. RM 250.00 sebulan....

kudin.

kudin said...

kepado bangah... mingu ni main bedminton kito..

bebudak ni tak berminat ko nk balik kampung? kesian lombu-lombu kek boting... takdo sapo nak bawak dio tebeghak ke sungai... habih ateh jalan ditabur eh beghak lombu..

kudin..

Anonymous said...

hello pak ee... mlm mggu ni turun KL,pekono sop. klau belakan masjid setapak tutup,kito beralih arah ko Jln Dorai Sami, tak pun kito kono sup lidah kek belakang mati...(lorong Haji Taib) ..ha..ha.. ada berani????
ajak my belove uncle man skali yo...

Cousin lu beb...joi...

Anonymous said...

what ghapo ..woi sepupu den ,abag den mengajak mkan sop lidah ,kau ingat-ingat sikit ,esok kok lidah kau kok x beronti menj.... x bulih sobut .marah org tuo-tuo .haa-haa ..jgn marah sepupu .edi kau blik kg tu kirim salam kek org kg yo..den ni baru tau pakngah den pindah kek TTJ .almaklumlah dh jadi org seromban kosan eh..satu lai kok sesiapo yg nk cek saman /waran tangkap ko bagitau lah kawe kat kalete ni ..ok yup .jumpo kek kampung yoo ...rindu den nk balik boting ..org kkampung ,kobau ,lombu ,kambing,pokok gotah,apo cerito agak eh ..

bancik.

uncle ngah lu from Bungalow TTJ said...

woit tuan... wak gapo? ngejah anok daro orghe ko jando come?... hehehehe.. tuan inspekter... nasib baik la tuan dah sobut pasal saman tu... uncle nak cakap dulu sogan lak ghaso eh... uncle lu ni ado saman speed trep lum bayar laie nih... kono kek ampangan tuh.... uncle bawak 180/kmh... biaso la wira engin airbus... satu laie... uncle punyo saman paking kek seromban tu pun dah melambak dah tu... nak buek camno.. terlambek cucuk meter paking tu dgn dawai la... tu yg kono saman tu... buleh setel ko?... kau ajak la detektif lim & linggam kopung MPS tuh.... uncle kaver line yo...

bangah lu from bungalow TTJ.. said...

bangkudin....

helemeekkkk.... lamo tak nampak la... bertapo ilmu net koh?... itulahhh... dulu maleh nak prektis... skrg ni tergugat dek dekmok ngan yusri tu... hehehehe... bangah ari sabtu nih kek TTJ la... ari ahad sompek la kot main bedminten... jgn ghisau.... nanti bangah buek teknih apungan kek bukit putuih tu... mesti dorgheh sampai ghumah punyo... biaso la... semangat pialo all-boting.... jgn lupo yo... asah sikit reket tuh... bangah punyo smash dah meningkat kelajuan eh dah... laju macam batu lestit tok usin... hehehehe

Anonymous said...

my kezen bang joi..nnt kalau gua free gua turun kl..wa ajak boloved uncle man sekali..tapi sup lidah taknak lah..goli gua nih..

my kezen bang chik..semuo2 kek kampung sihat2 yo.. si ekor pendek dah makin byk kek boting dah sejak peninggalan ko nih..den tak larat nyak tembak babi tu sorang2 dok..x larat den nak nanam eh..aboi lak skang ni sibuk kojo taknak balik kampung..nak boli gen2 agak eh..senapang pun dio dah taknak pogang dah..nak pogang stereng yo agak eh..bekarat dah senapang abah ekau..
ekau sonang2 tu curik2 la balik tgk kampung tuh..pinjam la 750 tu kojap..ko puleh ur trottle sampai habis..bukan takut kono saman pun..sapa nak saman tuan inspektor sahab kan..sapo berani..
apo2 pun org kampung pun dah rindu kek ko tuh..

paklong den ckp suruh belanjo langsung sonyap yo den..x aci boto lah.

pak ee...

unclu ngah lu yg brani... said...

untuk son in law den... harry & joi-son, balik la boting berentap di court bedminton.... ghibut yo lobih tak cukup doh... balik2 sup... balik2 sup... den donga cerito la... kebanyak sup kek kolumpo tu... org yg ngacau sup tu.. dio kacau sup pakai selipar... tu yg sodap tu... selalu lak tu... wui ai... goli den nonga eh...

ibnu said...

muahahahah... den ado niha.. sajo jo nengok gelagat sedagho2 den kek dalam nih... den kojo tongah molambak ni.. minggu dopan nak naik utara.. nak jumpo aweqs utara... ummanggaiii maleh amek ghaso eh den nak drive... ni tongah prepare dokumen lah niha..

ibnu said...

sorilah bancik.. hari tu den dapek jumpo ekau sekali yo.. den tak lamo kek klantan aghi tu.. satu malam yo.. lain kali lah kito makan sop bolut tu.. lain kali den nak ajak kau poie melepak kek pantai irama.. skodeng budak2 main pasir.. muahahah

Anonymous said...

sup selipar la sodap pakngah oit..byk periso eh..
bab badminton tuh nntlah den balik boting nnt den buktikan kek ko..

pak ee..

Anonymous said...

tgk tu..pak long buek tak tau yo bilo den ckp suruh pasal belanjo tuh..
eee...goram eh den..

pak ee..

ibnu said...

pak eee...

ekau kalau ado maso hujung minggu.. datanglah ghumah den kek Rawang.. ajaklah bang man ngan ajoi & family skali... den bolanjo ekau makan tongahari... lopeh tu kito poie mandi air terjun kek Sungai Pinang (kek jalan nak poie Genting).. apo2 hal.. call den dulu.. baghu den bulih arrangekan.. wokehh... bang kudin & edi pun bulih join skali

uncle ngah said...

humang ai.... abang den nih ajak korang yo kan... den baru skali poie... ajak la skali gek eh.... best gak air tojun sg pinang tu.... dalam boto air eh... kalau koncing memang tak prasan la org... sobab warno eh tak nampak dlm air tuh... pak eee... pilah pun ado yo sup ehh... kek bank islam tuh... kalau tak cayo balik tengok kek bank islam... ado sup kek situ...

ibnu said...

bangah.. kau tolong downloadkan mp3 lagu Ahmad Jais...Budi Setahun Segunung Intan ... satu lagi... lagu SM Salim... Pantun Budi

ibnu said...

bangah.. kau tolong downloadkan mp3 lagu Ahmad Jais...Budi Setahun Segunung Intan ... satu lagi... lagu SM Salim... Pantun Budi

ibnu said...

Aghi tu.. den ngan adik2 den poie buek babekiu kek situ... best jugak... den siap camping laie... tapi sojak lopeh hujan ni.. dah lamo den tak poi jonguk

Anonymous said...

umak aii uncle long, tuo amek bunyi eh kau. Lagu Ahmad Jais dgn S.M.Salim dimintak eh. Kau sebayo moh Cik Husin dilir tu ko Uncle...
Jgn lah mentuo an diri sebolom waktu eh uncle.
Pak ee.. goli ngan sop lidah konon . Montang-2 lah tak lamo laie nak dapek sup lidah utaro campur-2....baik punyooo..
Tapi apo pun cousin, janji jgn lah tingga janji. Macam janji kito nak ke zoo dulu... ingat tak???
...anaknda@cousin lu beb....joi....

ibnu said...

halllooo my son of a gun... wa bukan mentuokan diri... wa saje nak layan lagu lamo2 ni.. heavy metal pun wa layan.. nu metal pun wa layan.. cumo.. time2 hujan nih.. terdonga lagu tu kek sinar fm... macam sodap pulak kalau dibuek ringtone... tu yang mintak download tu... lagi pun den tongah berjiwo sentimentol ni.. hahahah

Anonymous said...

waa..kau orang nk poi berkelah kek air torojon ,nak ikut x dapek jauh ..ingat sikit ari-ari hujan ni ...tapi memanglah boto masing -masing dah tuo ,anak dh berapo ?yg nk kawin pun ado..sodar-sodar lah sikit.zaman kocik -kocik belari -lari x pakai seluar dh tingga lamo dh .bab saman tu den x bulih lah nak censel an .mtak maap lah yo...nak cek ko bulih lah ...kok den ni ketuo polis ko bolih lah ...ini inspekter sahab yo ..

bancik

bangah said...

ntah eh... lagu veteren.... nasib baik ado... pantun budi takdo la... lagu ahmad jais tu ado la...

adik yg cute said...

ibnu said...
bangah.. kau tolong downloadkan mp3 lagu Ahmad Jais...Budi Setahun Segunung Intan ... satu lagi... lagu SM Salim... Pantun Budi

weh bang, apo laa, dari aritu tak abih2 dgn lagu s.m salim.. tak jumpo laie ko??ntah kurun ke berapo punyo lagu mmg laa tak jumpo..ahahahaaa...eee,dwnload laa sndiri, bangah,jgn donlod an, aritu adik dh donlod an lagu apek tu dh tuk abg....lagu s.m salim tu mmg tak jumpo....haha(ntah wujud ko tak lagu tu gek eh..hahaha)...

my bangah n abang yg tersayang (haha),adik balik awal bulan 5 nie, nanti kito poie laie mandi air torjun kek rmh abg tu yo..ajak akak skali...best eh aritu.... okay bang, ado maso laie utk kau up-grade an kekurangan camping aritu tu...cth eh, tambah laie ayam n sosej...hehehe

Anonymous said...

ai mak saudaho den kek usm ni ,asyik balik boting yo den kek cni x dapek balik-balik lae. osah botul lah ,jelous lak den, aritu paklong poi usm nk downloud lagu lah kesan eh ,patut lah talipon dio ada kek sanun.iyoko makteh ni downloud an lagu utuk abg eh ?
entah-entah dio tlg downloud an misi atau doktor untuk abg eh kek usm tu ,mano nk jpo lagu lamo tu ..misi n doktor tu dapek agak eh .....

pulis tropik

adik yg cute said...

bangah, bang, nak tau tak, aritu bancik mintak tolong adik tolong carik an dio doktor2 atau misi2 yg single laie kek sini.. hehehe....insyAllah, sedang diusahakan!!tgh interview...hehehe

uncle ngah said...

oooo... tuan inspekter... mintak tolong kek mak sedaro eh kosan eh yo... nak an misi @ doktor usm yo... hehehehehe.... den dah tau dah... kalau tuan inspekter taknak perkaro sulit ni di war warkan... baik kau setel an saman den tuh... tak kesahlah by hook by crook or by cook or by book... heheheheheh kok tak nanti den sabotaj interbiew makteh kau... ahhahahahaa... ni dah jadik modus operandi terbosar dan terbaru den utk taun 2007 nih... selamat hari pulis dan misi doktor......

bangah best said...

apolah dik.... ingat an apo yo hal eh kau suruh bangah bukak internet memalam nih.... kalau takat lagu abg tuh bangah dah dapek dah yg ahmad jais punyo tu... alaa lagu yg ado dlm cerito Man Laksa tu la... yg ahmad jais nyanyi tu(zahid)... lagu SM Salim tu pulak lagu yg Mawi nyanyi tu... payah nak jumpo lagu tu yg ori eh... kalau kau nak carik lagu ko... cerito korea ko... drama ko... kau bukak http://www.youtube.com, www.metacafe.com, www.peekvid.com, ado melambak kek situ... ado lagu best utk bancik ni haa.. http://www.youtube.com/watch?v=_pw1TiuriJE kau cubo la bukak... gayat eh lak ai...

bangah said...

assalamualikum wbt... kenkawan, sedaro semuo... wahhh semalam meriah gak kod badminton... pak eee ado.. bangkudin ado.. dik mi ado... icam ado... dan pelapes yusri & dikmok... hehehe... semalam pertarungan bermulo dgn bergu den&bangkudin vs yusri&dikmok (15-10, 5-15), den&bangkudin vs pak ee&icam(15-6, 5-1), dikmi&yusri vs icam&dikmok(dikmi&yusri nonang), den&pakee & dikmi&bangkudin(den&pakee monang)... soo.. secaro sekeluruhannya.... memberangsangkan la...

uncle ngah... said...

woit pak eee... amacam best tak monang?... tapi lain kali jgn harap la den nak bagi kau monang.... botul tak bangkudin?...
bangkudin... kita bagi can yo semalam tu kan?... biaso la... kok kalah de kang kok taknak dtg main bedminten laie... hehehe kito kan memontingkan persoudaraan... hehehhee... tapi kan pak ee tak mengecewokan la... nasib baik handa deh... kok tak tu... hehehe den pirhik-pirghik an deh... hehehhee....
bang kudin.... kito kalah takpo kan.... bak kato pepatah "ado ubi ado babi... hehehehhe).....
Pak eee... jago kau minggu dopan!!!!!
anakando joi... bilo lu pulak?..

Anonymous said...

itulah den dah kobar an..den mmg handal..
tiga2 set den main semua monang..tak ko hebat tuh..walaupun berpasangan dgn si sham anak ayum tuh menang dgn mudah sekali..
lagi satu berita pasal pak ngah kono smash kek anak ayum 2 kali kau taknak cerito do kan..nak cover line la tuh.. sbb den mementingkan sedaro lah den tak smash ko, den bagi sham yo smash..heehhe..(jgn
marah yo pak ngah,,minggu dopan kita rentap lagi)
terimo kasih gak kek wan angah sbb menyediakna minuman pada ptg semlm..
p/s kalau boleh lain kali tuh kalau ada kueh2 pun orait gak..hehe

pak ee..

Anonymous said...

wargh..bang chik nak cari calon DR nak jadikan teman hidupnya..
bagus2 den sokong...teruskankan usaha anda mahai mak tih di usm..
carikan yang cantik molek sesuai ngan inspektor sham yang kacak dan tampan..

pak ee..

Anonymous said...

Assalamualaikum semuo sedaro den, Izinkan den untuk melaporkan berito terkini jap.

Pagi tadi waktu den tongah berkocapuih bersiap (lambek bangun) tibo-tibo M-Mobile den bobunyi, rupo-rupo eh bro Acam jiran den telefon.

Korang dah dongar lum? Acam eksiden jatuh motor sampai pengsan limo ari ompek malam kek spital. Lokasi dio jatuh tu den tak ingat tapi kek sekitar boting yo. Toruk gak tu, kaki kanan patah bersimen masuk bosi...Sekarang dah ado kek rumah eh.

Lobih menyodihkan, Farouk (laki anak buah eh - Ija...Ala adik kepado Aboi) eksiden motor kek PLUS area Nilai ari kamih lopeh 22 Mac...Toruk sampai melibatkan kehilangan nyawo Farouk. :-(

Duo kemalangan berlaku pado tarikh yang samo...

Apo nak buek, itu bukan urusan kito.

Maaflah yo berito tak berapo longkap, tadi pun den tak berani nak tanyo lobih2 kek bro Acam takut terganggu lak emosi eh.

Al-Fatihah untuk Farouk :-(

ibnu said...

innalillah... takziah....

den.. ado kek kuala kangsar nih.. kojap laie nak shoot ko arau.. nak poie jumpo bakal mentuo pak ee... ado lah nak bincang sikit.. hehehehe...

ibnu said...

sesapo yang ado lagu lamo tu.. uploadkan lah .. lopeh tu bagi den alamat eh... wokeh.. den nak poie makan jap...

Anonymous said...

al- fatihah..

pak ee

ibnu said...

adik...

woi dik.. ekau tak bondo lain nak pikir.. makan... makan.. makan.

Anonymous said...

ko jgn kabo an bondo buruk pasal den dah la pak long..
cakap yg indah2 yo tau..

pak ee..

yuhh said...

innalillahiwainna ilaihirojiunnn...

edi... den baru masuk nih... pagi tadi kojap yo... den buek kojo buruh kasar arinih... biasolah... student cosmo cuti midterm... den kono la buek housekeeping kek lab komputer tuh.. dah macam sadin cap DELL dah lab komputer den di kojo an dek bebudak nih.... dgn virus ehh... dgn blontok eh... dgn zinblog eh... muak den muang eh... wei... den nak yo lagu tu... buleh den buek videoklip eh... hehehehe

uncle yg penyabar... said...

pak eee... den tau sobab apo kau bagi icam ayum smash den... kau ghisau sebona eh kan... manolah tau kok den baleh balik.... kang terlajak smash kang kok kono tang SITU.... ehheeh tak pepasal yo kau uzur syarie... hehehe... nanti kok kono pospon tarikh eh... hehehehe... tapi kau jgn la ghisau... den ado sedio an gambiir utk kau... spesel dr Sungai Kinabotingan Sarawak... gerenti mendudud bak kato tok udo kau eh....

Anonymous said...

bangah, bori emel ekau, nanti den cubo attach yo...Wah, buleh buek video clip?...Macam Aziz M. Osman ekau ni...Hebat2...

Edi

yuhh said...

edi....

email den yus_seremban@yahoo.com atau pun abeyuhh@gmail.com

okeh?... den tunggu lagu tu yo...

Anonymous said...

Ok bangah, jap yo...den nak menyelongkar cpu den jap...

Edi

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 405   Newer› Newest»